dissabte, 26 de maig del 2012

Naturalesa en estat viu


Heus aquí la nostra última aventura per terres del Québec.
Tadoussac

El passat dimarts vam llogar un cotxe per dirigir-nos cap a Tadoussac a 7 hores al nord de Montréal. Tadoussac és el primer poble habitat per europeus de tot Canadà, per tant el més antic. Pels volts del 1600 els francesos van escollir aquest emplaçament per iniciar el comerç de pells a Canadà després de descobrir que els indígenes de la zona havien establert en aquell punt un centre de comerç.  El turisme a Tadoussac és molt antic ja que durant el segle XIX ja arribaven vaixells plens de turistes. I no ens estranya gens que ho fessin! Tadoussac està situada a la desembocadura del riu Saguenay amb el riu Saint Laurent. Alhora està molt a prop de l’oceà Atlàntic i per tant es barregen molts tipus d’aigües. Això permet que es creï l’estuari que atrau a moltes espècies marines, com ara, les famoses balenes de Tadoussac.
Només arribar vam recórrer el poble. És molt petit i molt pensat pels turistes que arriben en grans masses a l’estiu. Tot i així, sense turisme era molt tranquil. Vam caminar per la riba del riu per arribar a l’extrem més meridional del poble.

Capella més antiga de Canadà, Tadoussac

Tadoussac

Baie de Tadoussac

Tadoussac

El primer dia a Tadoussac vam agafar un vaixell per anar a veure les balenes i el fiord de Saguenay. Una de les coses que més ens va agradar va ser el fet de veure-les en el seu estat natural, seguint el seu ritual del dia a dia. Vam veure tres tipus de balenes: les belugues, rorquals comuns, petits rorquals i foques marines. Tadoussac té una colònia de 1.000-1.200 belugues que viuen durant tot l’any a les seves aigües. Durant l’estiu és quan aprofiten per reproduir-se. En canvi totes les altres balenes venen només durant l’estació càlida per alimentar-se a les aigües de l’estuari.
Baie de Tadoussac des del vaixell

Tres belugues a l'estuari

Un cop vistes les balenes, el vaixell va entrar al fiord de Saguenay. Com hem dit, el Saguenay és un afluent del Saint Laurent ben especial. El riu constitueix el fiord més meridional del món. Originàriament el Saguenay va ser un glaciar que va desapareixa en l’última glaciació fa 100.000 anys. És un fiord molt profund que permet que hi passin transantlàntics.
Entrada al Fiord de Saguenay

Fiord de Saguenay

Fiord de Saguenay

Entrant al fiord
Fiord de Saguenay


Malgrat les vistes amb el vaixell eren increïbles ens vam quedar amb ganes de veure més i vam agafar el cotxe direcció l’Anse de Roche, un poblet minúscul penjat a les roques del fiord. Per últim vam decidir anar a dinar a la perla del Fiord, Sainte-Rose-du-Nord. Les vistes eren increïbles, d’aquelles que tallen la respiració. Vam tenir sort de no estar acompanyats de turistes i per tant vam estar sols en aquell paradís. Vam caminar pel fiord per trobar finalment unes roques on mullar-nos els peus (temperatura de l’aigua entre 2 i 4 graus) i gaudir del paisatge. Per últim vam anar fins a Tadoussac per veure la posta de sol darrera el fiord. Un espectacle impagable. Aquestes meravelles són difícils d’explicar i sovint les fotos tampoc fan justícia. Hem fet el que hem pogut!
Anse de Roche

Sainte-Rose-Du-Nord

Sainte-Rose-Du-Nord

Els peus al Saguenay

Vistes a tot el Fiord

Posta de sol a Tadoussac

Posta de sol a Tadoussac

L’endemà, vam anar més cap al Nord. Vam parar al Cap-de-Bon-Désir. És un parc natural just davant de l’estuari. Estàvem completament sols en tot el parc i només arribar al cap de roca vam tenir la sort que unes balenes ens vinguessin a saludar. Per últim vam pujar fins Essipit. Aquest és una comunitat d’innus que viuen com canadencs però tenen una organització més similar al comunisme. És a dir, entre ells es divideixen la feina al poble i consideren que tot és de tots. Allà vam trobar un altre mirador per poder respirar, per última vegada, els aires de l’estuari del Saint Laurent i veure els seus habitants animals tan aprop.

Cap-De-Désir

Mirador a Essipit

Essipit


El divendres vam anar al Canyon de Sainte Anne. Està a la part més sud de Charlevoix i ens va quedar pendent quan el Ferran i la Bea van venir-nos a veure. El canyon està format per una cascada de 72 metres d’alçada. Es pot veure tot el ràpid a través d’un recorregut per ponts suspesos de fins a 55 metres d’alçada del terra. És impressionant la quantitat d’aigua que tenen totes les cascades que hem vist i per conseqüent tota la natura que tenen al seu entorn. Creiem fermament que el Canadà no pot envejar la natura de cap altre país.
Canyon-Sainte-Anne

Canyon-Sainte-Anne

Canyon-Sainte-Anne

Pont suspès (el punt negre és la Mireia)

Pont a Sainte Anne

Canyon-Sainte-Anne

Per arrodonir el dia vam anar a dinar al Québec i vam passejar pels carrerons que més ens agraden de la ciutat. Una bona manera de despedir-nos de la regió de Québec.
Petit-Champlain, Québec

Petit-Champlain, Québec

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada