dissabte, 7 de gener del 2012

Foc i neu!

Place Jacques-Cartier

Un nou dia a Montréal!
Carré Saint-Louis
Aquest matí hem decidit que volíem anar a veure el Quartier Latin. Aquest és un dels barris amb més bars i en el qual hi ha més moviment d'estudiants, ja que es troba la Universitat de Motréal, la UQAM. Dir que és el barri amb més bars no és fàcil ja que a tots els carrers de la ciutat n' hi ha molts. Pel que hem llegit Montréal és la ciutat de tot Amèrica del Nord amb més restaurants per habitant. En aquest Quartier s'hi van instal·lar francòfons i la majoria de les cases són victorianes. Són casetes unifamiliars d'uns tres pisos d'alçada i que s'accedeix a elles per una escala que dóna al carrer. Per descobrir el barri hem pujat per la Rue San Denis i hem pogut observar alguns parcs com la  Carré Saint-Louis. 
Treient el gel

Un hàbit que ens ha cridat força l'atenció és com els montrealesos han de treure el glaç dels seus cotxes. Els vidres després de les nits queden coberts per una capa de glaç i amb una mena d'espàtula trenquen i rasquen el gel. 




Després a la tarda hem tornat al Old Montréal, però aquest cop hem acoseguit anar per la underground city. Un cop allà, hem vist la place Champ de Mars que dóna a la part del darrera de l'Hôtel de Ville. Ens hem tornat a perdre pels carrerons de llambordes d'aquesta zona de la ciutat i hem vist, per fora, la Chapelle Notre-Dame- de- Bonsecours. Finalment hem anat a la zona del Vieux Port on hi havia espectacles de foc sobre la neu.


Cremant les "nuves"
Restaurant al Old Montréal



Ens han regalat unes "nuves" que hem menjat cremades a unes fogueres. Després hem pogut veure un espectacle de dues ballarines ballant amb foc i finalment un castell de focs amb la música de la Sirenita de fons. Avui era l'últim dissabte que organitzaven aquest event. Realment ha valgut la pena passar una mica de fred. És tota una experiència veure els focs artificials envoltat de neu, de gent diversa i amb vistes a la ciutat. 
Focs al Vieux Port


Al arribar a casa estàvem una mica cansats, però hem menjat una delicatessen, formatge català de la Filo, que la Bea havia amagat a la maleta de la Mireia. Tot un plaer pel paladar!  Gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada