dimarts, 28 de febrer del 2012

Una experiència en anglès

Ara ja fa gairebé dos mesos que estem aquí i ja he finalitzat el meu primer term de l’intesive course. Crec que és un bon moment per poder fer balanç del que ha estat fins ara.
McGill és una molt bona universitat. Està considerada la millor de tot Canadà i està entre les 20 millors del món. És una universitat amb solvència en el que fa a les carreres, però quan vaig apuntar-me no tenia n’idea de com seria a nivell de formació d’idioma. McGill va ser la primera universitat de Montréal. A més, només hi ha la universitat de McGill i la de Concordia que tenen com a llengua vehiculant l’anglès, element que en el meu cas li donava molt valor afegit respecte altres universitats de la ciutat.
Esmorzant abans de començar la classe
per preparar l'examen oral. 
Quan vaig començar tenia por del que em deparava aquest curs amb gent que no conexia de res i que sabia que serien de llocs molt diferents. En aquest curs, a part de treballar molt intensament ja que només són 6 setmanes les quals passen molt ràpid, tens l’oportunitat de conèixer gent molt diversa. Les classes d’anglès estan molt bé, però realment allò que les fa especials és conèixer totes aquestes persones de nacionalitats i cultures tant diverses amb una única cosa que ens uneix, l’anglès. La única llengua amb la que ens podem entendre. Realment podríem descriure les classes com “ una experiència en anglès”·
Un dia a l’hora de dinar vam fer l’international lunch. Cadascú de nosaltres vam fer un plat típic del nostre país i vam poder provar-ho. Va ser divertit poder menjar plats típics dels països de cadascú de nosaltres i cuinats per nosaltres mateixos.

Menjars diversos 
Referència de plats i païssos
Santiago Cordova – Burritos Méxicanos – Mèxic
Suaad Hamam – Hummus – Palestina
Monica Paolone – Tiramisú – Itàlia
Miho Nishioka – Dorayaki (pastisset del Doraemon) i Daifuku – Japó
Djeouad Ouzhlis – Makroute – Argèlia
Melissa Benayed – Amanida de fruites – França
Amine Mechat – Barrir amb xocolata i mel – Marroc
Més menjar
Julian Trujillo – Amanida freda de patata –  Colombia
Anas – Moroccan rice- Aràbia Saudí
Anna – Vareniki – Rússia
Khadiyah – Kabsah (kabuli) – Aràbia Saudí
Seung Ah – Korean pancake – Corea del sud
Buddur – Saudi coffe i dolços – Aràbia Saudí
David Vidal – Empanada xilena – Xile


International Lunch


Seung Ah i Marc en el International Lunch

A l'Académie
L’últim dia vam anar tota la classe a dinar a un restaurant, L’académie. Aquest, està situat en un dels carrers amb més personalitat de Montréal. Crescent és un carrer petit però amb molt d’encant. Al acabar uns quants vam anar amb la Mireia al McGill’s got tallent. Per fer això la universitat va llogar el teatre de l’hotel Marriot Chateau Champlain que està a la Place du Canada. L’espectacle estava protagonitzat per estudiants d’idiomes de McGill. Aquí vam poder veure una noia cantant una cançó d’amor amb àrab (Fog Alnakal), un noi de xina que va fer una demostració d’arts marcials, un altre que va fer màgia,  va haver gent que va cantar cançons del seu país... un seguit d’actuacions que va tenir una durada aproximada d’una hora i mitja. Va ser una bona manera de passar una tarda i acabar el term. 

Amb la Mireia al Talent Show

2 comentaris:

  1. Repassant detingudament la llista de plats i països, trobo a faltar-ne un...

    Marc Ortiz, CATALUNYA.

    Que vas fer??? Pa amb tomàquet i pernil, o truita de patates???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Truita de patates! Aquí el tema pernil no el porten massa bé!

      Elimina